Ingredienser:
150 gr smör
300 gr pepparkakor
1 vaniljstång
400 gr Philadelphia ost
2 del créme fraiche
100 gr vit choklad
2 ägg
2 msk majsenamjöl
0,75 dl strösocker
1,5 dl lingonsylt
1 msk vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Mosa pepparkakorna till små smulor. Smält smöret. Blanda kaksmulor och smör till en deg och tryck ut degen i en 24 cm springform.
Smält chokladen. Blanda ägg, ost, socker, choklad, créme fraiche, innehållet i vaniljstången och majsena till en smet. Häll smeten över botten i springformen och grädda i 30-40 min tills den precis stelnat. Låt kakan svalna.
Smält lingonsylten med vattnet i en kastrull. Häll lingonsmeten över kakan så det blir ett tunnt täcke sylt på toppen. Ställ kakan svalt så den blir helt stel och kall. Helst över natten. Njut!
Leave a Reply