Ljuvligt goa bullar med smak av vanilj, mandelmassa och vit choklad.
Ingredienser:
50 gr jäst
175 gr smör
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
15 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl strösocker
Fyllning:
150 gr smör
2 dl strösocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Ca 50 gr mandelmassa
Ca 100 gr vit choklad
Gör så här:
Smält smöret. Smula jästen i en bunke och häll i salt, socker och vaniljsocker. När smöret smält häll i mjölken. Se till att vätskan håller 37 grader och häll sedan i jästbunken och rör tills jästen smält. När jästen smält blanda i mjölet och arbeta degen i ca 10 min. Jäs degen under duk tills den dubblat sin storlek. Ta degen ur bunken och knåda lite och kavla sedan ut till en ca 1 cm tjock degplatta. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom mandelmassan och chokladen och bred ut på degen. Riv sedan mandelmassan och chokladen i ett jämt lager över degen och rulla sedan ihop degen till en lång rulle. Skär rullen i 32 bitar och lägg i bullformar på två plåtar för att jäsa igen under duk tills de dubblat sin storlek. Pensla bullarna med vispat ägg och grädda i mitten av ugen i ca 125 grader i ca 8 min.
Leave a Reply