En ny smaksensation (för mig) som jag fick uppleva i Köpenhamn idag. Har inte provat att göra själv ännu men det skall det bli ändring på så fort jag hittat nån affär som har tarama.
Ingredienser (4 portioner)
- 400 g vitt matbröd
- 200 g tarama (grekisk fiskrom)
- 2 dl grekisk olivolja
- 1 citron
- 1 finriven gul lök
- 1 msk vitvinsvinäger
Gör så här:
- Skär bort kanterna från brödet.
- Blöt upp brödet i kallt vatten i en bunke.
- Krama sedan ur all vätska.
- Lägg det urkramade brödet i matberedaren tillsammans med tarama och den finrivna löken. Kör ingredienserna till mos.
- Tillsätt olivoljan droppvis.
- Tillsätt till slut citron och vinäger. Blanda någon minut.
- Lägg i en skål och låt vila i kylskåpet.
Leave a Reply