Ingredienser: (4 port)
1 liter vatten
2 1/2 buljongtärning
1 sötpotatis (ca 300 gr)
4-5 morötter
1 gul lök
1 msk smör eller olivolja
1 tsk riven ingefära
1 1/2 dl pressad saft av apelsin
Salt och peppar
Gör så här:
- Koka upp vatten och lägg i buljongtärningarna.
- Skala sötpotatis och morötter och lök. Skär i mindre bitar.
- Hetta upp smör elelr olja i en stor kastrull. Fräs grönsakerna i ett par minuter. Häll över buljongen och smaksätt med ingefära.
- Koka soppan tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.
- Pressa apelsinen. Häll juicen i soppan. Smaksätt med salt och peppar.
- Mixa soppan till en krämig konsistens.
Servera gärna med stekta (färdigkokta) kikärter på toppen för lite lyxigare variant och konstisensvariation.
Leave a Reply