Tillagning
1. Skär tomaterna i 2-4 klyftor av varje halva, beroende på tomaternas storlek. Riktigt små tomater behöver bara halveras. Mindre bitar torkar snabbare. Skär bort stjälkfästet.
2. Lägg klyftorna på plåtar med skalsidan ned och låt torka i mitten av ugnen 3-4 timmar med varmluft eller 4-5 timmar i vanlig ugn. I varmluftsugn kan du ha två plåtar åt gången.
3. Lägg en grytlapp mellan ugn och lucka så släpper du ut en del fuktighet.
3. Torka tills tomaterna ser hopskrumpna ut och är nästan helt torra. Passa mot slutet av torkningen i ugnen och ta ut de tomatklyftor som verkar nästan färdiga. Om du får torka för länge i ugnen finns det risk att de blir de mörka och hårda.
4. När tomaterna har torkat färdigt ska de vara lite segmjuka. Marinera dem i olivolja, vitlöksklyftor och örter. Mums!
Leave a Reply