Ingredienser:
2 1/2 dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (180 grader i varmluftsugn). Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen (beroende på storleken på formen. Jag har en lite mindre form då tar jag 30 min. Med större form ta mindre tid så att det inte blir vanlig sockerkaka. Är du osäker ta då hellre mindre tid. Kladdigt är gott.). Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras kall eller varm (godast varm tycker jag, vill du göra kakan i förväg och ändå ha den varm kan du köra den i micron nån sekund innan servering och vips är den varm) med en klick vispad grädde till.
Leave a Reply