Rostad morotssallad med spenat, apelsin och inlagd rödlök

Ingredienser (4port):

1 kg morötter, gärna olika färger

2 apelsiner

Olivolja

Salt och peppar

1 ask spenatsallad, 100 gr

1 knippe mynta

1 dl urkärnade oliver

2 msk inlagd rödlök (se separat recept)

1 tsk chiliflingor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och skär dem på längden. Lägg dem i en ugnsfast form. Pressa över saften av 1 apelsin. Ringla över olivolja, salt och peppar. Baka morötterna i 30 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.

Skölj spenat och mynta och skaka dem torra.

Skär den andra apelsinen i klyftor. Lägg spenatbladen på ett fat. Lägg på de rostade morötterna, apelsinklyftorna, oliver, mynta och inlagd lök. Strö över lite chiliflingor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *