Ingredienser: (4 port)
1 förp majs (340 gr)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 lime
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 krm chilipulver
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
salt och peppar
Ev. färsk majs till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Häll majsen i en sil och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök.
- Blanda majs, lök, vitlök, kryddor, olja och salt och sprid ut på en plåt (gärna på bakplåtspapper så slipper man så mycket disk). Rosta mitt i ugnen i ca 15-20 min till gyllenbrun färg.
- Lägg den rostade majsen i en kastrull med vatten och buljong. Koka upp och mixa till en slät soppa.
- Smaka av med salt, peppar och lime.
Servera med färsk majs på toppen (Koka majskolven, kärna av och om du vill stek i olja eller smör).
Leave a Reply