Rödlökschutney

Efter riklig skörd av lök behövs bra recept. Supergott på kräftskivans västerbottenpaj. Ett höjdar-recept stulet från cooptidningen.

Ingredienser:

3 små strimlade rödlökar

1/2 dl socker

1/2 dl honung

1/2 dl rödvinsvinäger

1/2 dl rött vin

2 rosmarinkvistar

Gör så här:

Lägg alla ingredienser till chutneyn i en kastrull och låt puttra tills vätskan kokat ihop, ca 10 min. Klart om man vill äta med en gång. Om man vill spara häller man chutneyn på väl rengjord burk. (jag brukar diska ur burken och locket och sedan lägga burken och locket i ugnen på 110 grader i fem minuter. Bacillerna dör ju vid 100 grader så efter det är de sterila och klara för innehåll)

Kan serveras till en god paj eller med kött  men även till osten på ostbrickan och mycket annat. God löksmak utan att få lökeftersmak och dålig andedräkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *