Detta smarriga recept har tagits fram i den Amerikanska tidningen Bon Appetits testkök (det är därför är det knasiga mått) Dom har bakat och bakat och testat och det hårda jobbet har lönat sig. Goa mjuka och sega i mitten och krispiga i kanterna. Men följ receptet noga för att det skall bli rätt och bra.
Ingredienser:
200 gr mjöl
4 gr bakpulver
113+56 gr smör
200 gr brun farin (den mjuka fuktiga varianten)
50 gr strösocker
1 stort ägg
2 stora ägg-gulor
170 gr choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 190 grader
- Smält 113 gr smör, när smöret smält fortsätt värma under omrörning till smöret bryns (först skummar smöret och sen blir brunt)
- Häll det smälta smöret i en bunke och låt svalna i en minut.
- Skär det resterande smöret i kuber, bland ned i det smälta smöret och blanda tills det också smält.
- Tillsätt brun farin och strösocker och rör tills inga klumpar finns kvar i sockret.
- Tillsätt ägget och ägg-gulorna och rör tills sockret lösts upp.
- Rör i de torra ingredienserna.
- Hacka chokladen och vänd ned i smeten. Smeten blir lös men går att skopa upp.
- Skopa upp i små ping pong boll stora bollar på bakplåtspappersförsedda plåtar. Gör högst 6 st per plåt, de flyter ut och behöver plats. (Det blir ca 16 kakor)
- Grädda i 8-10 min
Leave a Reply