Ingredienser: (ca 50 st)
3 dl vispgrädde
3 dl mörkt muskavadosocker
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1/2 dl glykossirap
50 gr smör
100 gr mörk choklad
ca 1 dl krossade polkagrisar
Gör så här:
Blanda grädde, socker, sirap och vaniljsocker i en kastrull. Koka tills massan når 116 grader. Rör så att smeten inte bränner fast. (ett tips är att koka smeten i en non-stick stekpanna. Med större yta är det lättare att hålla koll på smeten och den kokar snabbare)
Dra kastrullen från värmen och rör i glykossirap och smör. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och koka igen.
Bryt chokladen i bitar och rör ner i smeten. Rör runt tills chokladen smält.
Ta en aluminiumform ( en sån engångs). Strö ut polka-krosset i formen och häll smeten över (Eller krossa och blanda i smeten om man vill, för mer polka/mint smak ta lite mer grisar) . Ställ svalt för att stelna och skär sedan i bitar/rutor eller den form man vill ha.
Mums!
Leave a Reply