Ingredienser (6 port):
1 ask 5 minuters sill hela filéer (420 g)
3 msk pinjenötter
1 dl finhackad dill
1/2 dl finskuren gräslök
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 krm salt
nymald vitpeppar
Gör så här:
Häll av spadet och låt sillfiléerna rinna av av. Skär dem i bitar.
Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelvärme, passa dem noga då de lätt bränns vid. Hacka dillen och pinjenötterna fint, gärna i matberedare eller mixer och skär gräslöken i små bitar och tillsätt dem.
Blanda ner pressad vitlök och ört och nöthacket i majonäsen. Rör sedan ner gräddfilen. Smaka av med salt och nymald vitpeppar. Blanda ner sillbitarna och låt stå i ett par timmar så att smakerna blandas.
Leave a Reply