Ingredienser: (4 port)
450 gr morötter
1 msk ingefära
1 vitlöksklyfta
6 dl vatten
5 msk grönsaksfond
5 dl mjölk
ca 6 cm purjolök
100 gr fetaost
380 gr kokta gröna linser
1/2 paket ärtskott
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
- Skala och riv morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna med ingefära i 2 msk olja i en kastrull på medelvärme ca 5 min.
- Tillsätt vatten, mjölk och fond. Låt sjuda tills morötterna är mjuka, ca 10 min.
- Mixa till en slät soppa.
- Skölj och hacka purjolöken, Smula fetaosten grovt. Blanda purjo, linser och fetaost till en röra.
- Krydda soppan med salt och peppar.
Servera soppan toppad med linsröran och ärtskott.
Leave a Reply