Lime- och basilika-marinerade jordgubbar

Enkelt och mycket gott. Speciellt bra en bit in på jordgubbssäsongen när man kanske är lite trött på “bara” jordgubbar och glass eller om gubbarna börjat bli lite mindre fina.

Ingredienser

0,5 dl råsocker

2 st lime

0,5 dl hackad färsk basilika

Gör så här

Snoppa och skär jordgubbarna i halvor eller kvatar. Riv skalet av de två limarna och vrid ur saften. Blanda lime skal och saft med basilika och socker. Blanda jordgubbarna och marinaden. Låt inte gubbarna marinera för länge. Ca 15 minuter är fullt tillräckligt. Om de får ligga för länge blir basilikan gärna lite “parfymig”. Är basilika lite för äventyrligt för dig kan man göra rätten utan. Blir oxå gott. Svera gärna med en sås av vispad philadelphia ost, creme fraise, florsocker och vaniljsocker. (se cheesecake i glas receptet)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *