Ingredienser:
Burgare:
3 kycklingfiléer
1 ägggula
1/2 rödlök, hackad
3 msk matlagningsgrädde
salt och peppar
Burgerbyggstenar:
olja till pensling
4 hamburgerbröd eller annat gott bröd, tex surdegsbröd.
1 romansallatshuvud
1 rödlök i skivor
1 paket bacon (knaperstekt)
Ceasardressing:
2 dl lätt creme fraiche
4 msk majonäs
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 skvätt citron
salt
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
Kör kcyklifileerna i en mixer till en slät färs tillsammans med äggulan, rödök och matlagningsgrädde. (har du ingen mixer finns det färdig kyckligfärs i de flesta butiker). Salta och pappra färsen och forma till 4 burgare. Pensla burgarna med olja och grilla eller stek ca 5 min på varje sida tills burgarna är helt genomstekta.
Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt.
Lägg upp burgarna på bröden (om det behövs kan bröden grillas lite först) och bygg din burgare med lök, bacon och salladsblad. Toppa med dressingen.
Leave a Reply