4 pers
Ingredienser:
4 kycklingfiléer, delade till 8 tunna filéer – typ minutfiléer
2 msk smör att steka i
150 g bladspenat, hel bladspenat (fryst, upptöad)
7-8 soltorkade tomater hela, (inlagda i olja)
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde 40%
2 dl crème fraiche 34%
1-2 tsk kycklingfond
2 kvistar färsk basilika
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak
400 g färskpasta, tagliatelle – kokt enl anvisningarna på paketet
Topping
färsk basilika
riven parmesan
Gör så här:
Töa den hela bladspenaten, alt stek på färsk babyspenat i en panna med smör. Förväll-
2/4
koka bort överflödigt vatten från spenaten så den inte blir för vattnig. (Töar du spenaten
i mikron, krama ur allt vatten efteråt.)
Dela kycklingfiléerna längs med, så att det blir två långa, tunna filéer av en kycklingfilé.
Typ som minutfiléer.
Dela de tunna filéerna nu på hälften och lägg på en skärbräda. Nu har du tunna och fina
små kycklingfiléer framför dig.
Salta och peppra på båda sidor.
Hetta upp en panna med smör och bryn filéerna. Bryn på så de får färg.
Lägg över bitarna i en sauteuse eller en större kastrull allt eftersom det brynts på.
När alla är färdig-brynta tillsätt grädde i stekpannan. (Såsen gör vi i stekpannan så att vi
inte missar massa goda smaker, efter stekningen)
Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt crème fraîche och kycklingfond. Rör samman och låt
koka upp.
Lägg spenaten uppe på kycklingen och strimla över de torkade tomaterna.
Häll över såsen och låt allt puttra under tiden du kokar färskpastan.
Tack elle mat och vin för detta goda recept
Leave a Reply