Superenkla och supergoda frallor som jäser över natten.
Ingredienser: (8 frallor)
3 dl vatten
1 msk flytande honung
1 tsk salt
6,5 dl vetemjöl special
15 gr jäst
Gör så här:
Kvällen innan: lös upp jästen i vattnet och tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop till en deg. Det behöver bara precis bli en deg. Mer än så behövs inte. Ställ degen att jäsa över natten under en bakduk.
På morgonen: häll upp degen på bänken. Vik degen över sig själv ca 5-6 ggr. Lägg bakduken över och låt jäsa i ca 30-40 min till. Sätt under tiden igång ugnen på 250 grader. Dela degen i 8 bitar och forma bullar. Om du vill kan du pensla med vatten och strö över vallmo eller sesamfrö, kanske flingsalt eller ost.
Grädda på bakplåtspapper i ca 15 min.
Leave a Reply