Kan det bli juligare än revben kokta i och glaserade med julmust? Nej just det, och gott blir det med. Prova!
Ingredienser kokspad:
1 kg revben, tjocka
1 gul lök
10 vitpepparkorn
1 liter julmust
2 tsk salt
3 lagerblad
Gör så här:
Ta fram största grytan. Lägg i alla ingredienser till spadet och revbenen. Se till att revbenen är helt nedsänkta i vätskan. Koka under lock i 40 min. Skumma av då och då.
Ingredienser glace:
Glace 3 dl julmust
3 krossade enbär
½ dl soja
1 kanelstång
3 nejlikor
1 stjärnanis
1/3 tsk chiliflakes
½ dl honung el sirap
1 msk färsk, riven ingefära
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Koka ihop samtliga ingredienser till glacen och låt koka ner vätskan till halva mängden, det tar ca 5 minuter på hög värme. Tag revbenen ur grytan, salta och peppra revbenen och lägg dem i en ugnsfast form. Häll mustglacen över och ställ in i nedre delen av ugnen. Stek revbenen i 40 min, eller tills de ser klara ut. Vänd på dem då och då under tiden och pensla dem med glacen. Skär revbenen i portionsbitar och servera dem varma eller kalla.
Leave a Reply