Ingredienser: (4-6 pers, som förrätt)
1 msk smör
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 spansk peppar
100g muscatpumpa
1 stjälk blekselleri
170g kräftstjärtar
1 dl vitt vin
2 msk hummerfond
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
salt, peppar, oregano
1. Hacka upp lök, spansk peppar, pumpa och selleri. Hetta upp en kastrull med smör och pressa i vitlök, ha ner grönsakshacket och låt det fräsa några minuter. Häll på vin ha ner kräftstjärtar, hummerfond och kryddor. Spara några kräftstjärtar till dekoration. Låt puttra under lock på svag värme i ca 10 minuter.
2. Kör allt till en slät smet med mixer. Ställ tillbaka på plattan och ha ned grädde och creme fraiche. Späd eventuellt med vatten om den blir för trögflytande. Häll upp i skålar och dekorera med några kräftstjärtar på toppen.
Tack till Landleys kök för detta goda receptet.
Leave a Reply