Ingredienser (4 port):
1 fpk Grönsaksbullar 450 g
Vegetarisk Gräddsås:
3 dl havregrädde
1,5 msk grönsaksfond
1 msk vegansk svartvinbärsgele (med pektin ist. för gelatin)
1 msk kinesisk soja
Salt och svartpeppar
Potatismos:
600 g potatis
2-3 msk olivolja
2 dl vegetarisk fraiche el havremjölk
salt och peppar
Rårörda lingon:
175 g lingon
0,25 dl strösocker
Gör så här:
Grönsaksbullar: Tillaga enligt anvisning på förpackningen.
Gräddsås: Tillsätt havregrädde, grönsaksfond, svartvinbärsgelé och soja. Koka i ca 5 min och smaka av med salt och peppar samt red ev av med maizena.
Potatismos: Koka potatis i saltat vatten. Häll av och låt ånga av lite. Pressa potatisen och blanda med olivolja och vegetarisk fraiche el/havremjölk. Smaka av med salt och peppar.
Rårörda lingon: Blanda tinade el frysta lingon med socker. Färdig att servera när sockret smält.
Leave a Reply