Ingredienser (8 personer):
1 runt bröd
Getostcreme:
200 g chèvre
1 dl crème fraiche
Rucolapesto:
100 g rucola
4 msk olivolja
1 tsk svartpeppar
2 krm salt
1/2 dl valnötter
1 vitlöksklyfta
Tomat och olivröra:
1/2 burk oliver
1/2 buk soltorkade tomater
Basilikacreme:
2 dl crème fraiche
2 dl grekisk yoghurt (10 % fett)
2 krukor basilika (ca 2 dl)
Garnering:
4 färska fikon
1 1/2 dl valnötter
3 msk flytande honung
Gör så här:
Baka ett runt vitt bröd eller köp ett färdigt. Skär brödet horisonellt i fyra delar (som när man skär tårtbottnar) (om det inte går attt göra fyra går det finfint med tre. Då får du lägga två fyllningar på samma brödskiva men det funkar lika bra det)
Skär bort kanterna på chèvren. Mixa tillsammans med crème fraiche till en slät röra.
Mixa rucolapeston till bredbar konsistens.
Mixa oliverna och tomaterna till en tapernadliknande röra.
Bred först ut getosten på ett bröd, rucolapeston på det andra och tomat och olivröran på det tredje. Lägg på en brödskiva på toppen.
Mixa basilikakrämen till en slät konsistens och bred den runt tårtan.
Dela fikonen i halvor, så det blir en fikonhalva per person. Lägg valnötter i mitten, placera fikonen runtomkring och ringla på lite flytande honung över hela tårtan.
Servera gärna med kallskuret vid sidan om.
Leave a Reply