Ingredienser (4 personer):
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stjälkar bladselleri eller 1 liten bit rotselleri
4 msk olivolja
1 burk kikärter à 410 gr
1 dl vitt vin eller 3 msk ljus vinäger
1/4 grönsaksbuljongtärning
vatten
3 rejäla nävar färsk spenat
salt och peppar
2 msk japansk soja
till servering (om du vill)
solrosfrön
sesamfrön
chiliflakes
hackad gräslök
Gör så här:
Dela, skala och hacka lök vitlök och selleri smått. Skölj kikärterna. Sätt en kastrull på hög värme och tillsätt oljan.
Stek lök, vitlök och selleri mjuka i 2 minuter. Tillsätt kikärterna och vinet, låt puttra ordentligt i ytterliga 3 minuter. Smula i buljongtärningen och häll på vatten så att det täcker. Koka i 5-7 min. Tillsätt spenaten och koka i ytterligare i 1 minut. Smaka av med salt, peppar och soja. Ta kastrullen av värmen och mixa med stavmixer tills soppan är slät. Servera med valfri topping och gärna med en brödbit till.
Leave a Reply