Hittade detta receptet i tidningen Amelia. Måste testas. Verkar supergott!
Ingredienser:
250 gr brieost, kylskåpskall
1 burk grön hackad chili från tex mex hyllan
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
0,5 l neutral olja till fritering
Gör så här:
Låt chilin rinna av i en sil. Skär bort de vita kanterna på osten. Mosa samman ost med chili och forma 20 bullar. (jobba snabbt så att osten inte blir för varm) Rulla dem i mjöl, doppa sedan i ägg och rulla i ströbröd. Se till att de blir ordentligt täckta annars rinner osten ut när man friterar. Lägg bollarna i frysen någon timme (eller längre om man vill förbereda) Hetta upp oljan tills en brödbit som släpps ner blir gyllene. Fritera bollarna, några i taget, tills de blir vackert gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper och servera varma.
Leave a Reply