Ett otroligt lättbakat bröd! Det är många ingredienser men det är bara att röra ihop och baka. Brödet håller sig saftigt och gott i en vecka.
Ingredienser:
4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
2 dl kärnor (tex pumpakärnor eller solroskärnor, gärna blandat)
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 dl valnötter (eller andra nötter)
2 dl torkad frukt/bär (tex fikon, aprikoser, russin, tranbär, blåbär etc. gärna blandat)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
- Skär ev. den torkade frukten i bitar och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
- Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
- Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Leave a Reply