Ingredienser (12 vårrullar)
Dipsås:
1 röd chili
en vitlöksklyfta
5 msk strösocker
0,5 dl kokande vatten
0,5 dl fisksås
1 dl limesaft (ca 3 lime)
Vårrullar:
1/2 morot
1 salladslök
ca 5 cm av en gurka
Persilja
Thaibasilika
Ca 24 räkor
12 rispapper
En näve böngroddar
50 gr risnudlar
Gör så här:
Hacka chilin och vitlöken. Blanda alla ingredienser till dippen. Rör om tills sockret löst sig. Ställ i kylskåp för att svala och låta smakerna gifta sig.
Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj i kallt vatten så de blir kalla. Skär gurkan på längden i två delar och gröp ur kärnorna. Skär gurkan och moroten i tändstickstunna stavar. Skala räkorna. Doppa ett rispapper i ljummet vatten. lägg det på en skärbräda ca en minut tills det blivit mjukt och lite slemmigt. Lägg en liten hög av grönsaker på mitten av pappret. Lägg på lite nudlar och två räkor. Rulla ihop pappret till ett litet paket. Det görs enklast genom att börja rulla och när man kommit halvvägs viker man in kortsidorna och så rullar man klart.
Leave a Reply