Lite påfrestande är han men god mat brukar det bli. Här kommer Ernst recept på god kyckling.
Ingredienser: (4 port)
1 majskyckling (går bra med vanlig också)
4 msk strösocker
solrosolja
1 gul lök, finhackad
4 apelsiner (gärna ekologiska)
ett par kvista färsk rosmarin
1 msk balsamvinäger
1-1 1/2 hönsbuljongtärning
eventuellt lite grädde
Gör så här:
Stycka kycklingen i portionsbitar. Karamellisera sockret med lite av oljan tills det blir brunt (inte svart!). Lägg i löken och stek i 30 sek. Lägg i kycklingen och blanda runt.
Pressa tre apelsiner och slå över saften tillsammans med repad rosmarin, balsamvinäger och buljongtärningen. Sänk värmen och låt stå och puttra under lock tills kycklingen är klar (ca 20 min eller tills kycklingen är 70 grader i mitten). Vänd/rör runt lite då och då. Red eventuellt med lite grädde. Filèa den sista apelsinen och garnera med klyftorna och lite extra rosmarin. Servera med ris.
Leave a Reply