Ingredienser (ca 30 dumplings):
30 gyozadegplattor, runda
1 ägg
Fyllning:
2 msk hackade bambuskott
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 morot, finhackad
1 msk hackad persilja
1 msk hackad thaibasilika
2 tsk riven ingefära
1 salladslök, hackad
1 msk mirin
1 röd chilifrukt, hackad
0,5 tsk strösocker
1 msk japansk soja
200 gr fläskfärs
1 msk fisksås
Dipsås:
1 skvätt sesamolja
2 msk risvinäger
4 msk japansk soja
1 tsk sesamfrön
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Tag en degplatta, pensla kanten med uppvispat ägg. Lägg en lite boll fyllning i mitten, ca 1 matsked. Vik ihop kanterna i små veck så att det blir ett litet knyte.
Blanda alla ingredienser till dipsåsen.
Häll lite vatten i en stekpanna 8 ca 1-2 dl så att det blir ett lager i botten av pannan ett par millimeter djupt). Sätt plattan på medelvärme. När vattnet kokar lägg i dumplings, de skall inte nudda varandra (alla får inte plats samtidigt, du får laga i omgångar) Koka under lock i ca 3 minuter.
Servera knytena direkt med såsen i en skål bredvid att dippa i.
Leave a Reply