Ingredienser:
1 vaniljstång
1 dl + 1 msk socker
2 dl standardmjölk
6 ägg-gulor
4 dl vispgrädde
Ca 1-2 dl rårörsocker
Gör så här:
Häll mjölk och grädde i en kastrull. Skåra vaniljstången och lägg i kastrullen. Värm tills blandningen tagit god smak av vaniljen. Tag upp stången och skrapa ur alla frö och lägg dem i kastrullen. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa ägg-gulor och socker pösigt. Blanda ägg-blandningen och grädd-blandningen och häll i 6 st ugnsfasta portionsformar. Ställ på vattenfylld plåt och grädda mitt i ugnen i 125-150 grader i en timme. Låt svalna. (De tål fint att göras dagen innan och kan stå över natten i kylen) Innan servering toppa med rårörsockret och bränn av till knäckigt lock med speciell brännare eller under ugnens grill-element. Men se upp om du gör det i ugnen. Det bränns lätt så vakta dem noga.
Leave a Reply