Världens bästa chocolate chip cookies. Är lite sega och mjuka. Väldigt lätta att göra och alltid en garanterad succe.
Ingredienser:
- 125 gr margarin eller smör (rumsvarmt)
- 1,2 dl socker
- 1 packad dl farinsocker
- ½ tesked vaniljsocker
- 1 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- Ca 175 gram choklad, blanda gärna ljus och mörk och varför inte lite vit. Vill man variera kan man använda non-stop eller kanske dajm? Endast fantasin sätter gränserna.
Gör så här:
- Vispa socker, margarin och ägg tills det blir lite ljust och aningens fluffigt.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke
- Blanda de torra ingredienserna med äggblandningen.
- Tillsätt chokladen.
- Skeda upp pingpongboll stora bullar på bakplåtspapper. Kakorna flyter själva ut i fina runda former så platta inte till. De blir ganska stora så lägg inte mer än 6 st på en plåt. Fler än så flyter de samman och blir en enda röra…..
- Grädda i 160 grader i exakt 13 minuter.
- Tyvärr måste de svalna en stund innan man kan äta dem. Håll ut.
Leave a Reply