Ingredienser (4 portioner):
8 st kammusslor
5 dl vatten
1/2 dl salt
4 frysta hummrar
2 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
1 st charlottenlök
1 knippe dill
1 msk riven pepparrot
1 dl små gurktärningar
1 dl små äppletärningar
saft och rivet skal av 2 citroner
Gör så här:
Låt kammusslorna och hummern tina i kyl över natten
Rör ur saltet i 5 dl kallt vatten och låt kammusslorna ligga där i 2 minuter. Ta upp och skölj av i kallt vatten. Tärna musslorna och ta ur stjärten på humrarna, skär i grova bitar. Ta ut klorna ur skalet. Spara de urtagna klorna till dekoration.
Blanda tärnat äpple, gurka och schalottenlök och riven pepparrot i en skål. Mixa ihop citronjuice, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar, rör ner det rivna citronskalet. Tillsätt kammusslor och hummer i gurk/äpplesalladen och låt dra i dressingen i ett par minuter.
Servera i cocktailglas och toppa med lite dill, hummerklon samt lite riven pepparrot.
Leave a Reply