Ingredienser: (8 port)
1,5 kg butternut squash
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 bit ingefära, 3-4 cm
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
2 l kycklingbuljong
2 äpplen
2 msk färsk hackad timjan
salt
vitpeppar
matolja
4 msk crème fraiche, till servering (kan uteslutas)
1 knippe gräslök, till servering (kan uteslutas)
Gör så här:
- Skala och kärna ur pumpa och äpple. Skär i 2 cm stora bitar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Fräs allt i 2 msk olja i en stor kastrull i ca 6-7 minuter.
- Tillsätt bljongen och låt koka upp. Sänk värmen och småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 min. Slå i grädden och vinet, låt koka i ytterligare 5-10 min.
- Ta grytan av spisen och mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.
- Smaka av med salt och peppar
Servera med en klick crème fraiche och klipp gräslök på toppen.
Leave a Reply