Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 msk rapsolja
1/2 – 1 röd chili
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
6 – 8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 g fryst broccoli
100 g fryst bladspenat
1 – 2 msk vitvinsvinäger
200 g haloumi
salt
peppar
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och vitlök i hälften av oljan i en kastrull tills den mjuknar, ca 5 minuter. Tillsätt chilin och fräs ytterligare någon minut.
2. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärning och broccoli. Låt koka upp och koka ca 3 minuter.
3. Tillsätt spenaten och låt koka upp. Mixa slät och smaka av med vinäger, salt och peppar.
4. Smula haloumin och stek krispig i resten av oljan. Häll upp soppan i skålar och toppa med haloumin.
Leave a Reply