Att lägga in sill är busenkelt. Finns inläggningssill i butiken. Färdigpreparerade, skinn och benfria bara att stoppa i vald kyddblandning.
Ingredienser:
1 kg inläggningssill
Lag:
7 dl vatten
0,75 dl salt
1,25 dl ättiksprit 12% (har du bara 24% hemma tar du hälften sprit och hälften vatten)
Kryddor:
5 dl strösocker
1 tsk salt
40 krossade vitpepparkorn
40 krossade kryddpepparkorn
2 st stora gula lökar, grovhackade
2 st stora röda lökar, grovhackade
1 msk citronpeppar
2 st lagerblad
2 knippen dill
1 dl ättiksprit 12%
Gör så här:
Koka upp ingredienserna till lagen. Låt lagen svalna.Ta silen ur burkarna, skölj den och skär i önskad storlek (om den nu inte redan är i bitar, vissa sorter är redan skurna i burken). Lägg silen i lagen och ställ övertäckt i kylen minst 12 timmar.
Blanda alla kryddorna. Tag sillen ur lagen och låt rinna av. Varva sill och kryddor i burkar och låt stå i kylen minst två dygn.
Leave a Reply