Ingredienser:
360g vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk bakpulver
1 msk torrjäst
2 msk strösocker
2 msk olja
200g varmt vatten
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser
2. Blanda alla blöta ingredienser
3. Blanda det blöta och torra och knåda
4. Låt jäsa i 90 min
5. Klipp bakplåtspapper i kvadrater ca 10×10 cm. Knåda degen på bakbord och kavla ut till ca 0,5 cm. Stansa ut runda bitar ur degen ca 10 cm i diameter. Jag använder en tekopp med tunna kanter. Vik den utstansade runda degbiten på mitten och tryck till. Lägg deghalvcirkeln på en bit bakplåtspapper och lägg åt sidan. Jag lägger dem direkt i min bambu-ångkokare som jag skall ånga dem i sen. Baka ut hela degen. Det brukar bli ca 12-14 st. När alla är klara täck och jäs i 30 min.
6. Ångkoka i bambu-ångkokare i 12 min.
Bullarna använder man lite som ett taco skal. Man kan fylla med lite vad man vill. Populär fyllning här hemma är friterade kycklingbitar, gurka, sallad, pickad lök och Siracha majo. Det blir också gott tex. med stora räkor, sidfläsk, tofu.
Detta goda recept har jag tagit från Marions kitchen. En stor favorit. Hon har videor på youtube så behöver man hjälp med hur man skall baka och ånga kan man kika på hennes bao video.
Leave a Reply