Ingredienser: (6 port)
Kyckling:
6 stora majskycklingfiléer
1 citron
Olivolja
Salt och peppar
Chilliflingor
Varm sallad:
4 stora potatisar
4 morötter
2 palsternackor
3 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt och peppar
50 gr ruccolasallad
½ rödlök
1 granatäpple
Basilikaolja:
1 ½ dl olivolja
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Gör så här:
Skala och skär rotfrukterna i lika stora bitar. Lägg dem i en långpanna med vitlöksklyftorna. Ringla över några matskedar olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla i varmluftsugn tillsammans med kycklingen.Häll olja i en ugnssäker form. Lägg i kycklingfiléerna. Salta och peppra och strö över chilli. Skiva citronen och lägg skivorna i formen. Lägg ev i några vitlöksklyftor. Grilla kycklingen i ugnen tills filéerna är 70 grader i mitten (ca 15-25 minuter beroende på filéernas storlek) i en 225 grader varm ugn.
Blanda olivolja, basilikablad och vitlök till en grön olja i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp de varma rotfrukterna på ett stort fat eller en stor skål tillsammans med salladen och granatäpplekärnorna. Ringla över basilikaoljan och blanda runt.
Servera kycklingen och salladen tillsammans, gärna med fetaostkräm vid sidan om (fetaostkrämen hittar du under smått och gott).
Salladen kan man givetvis servera till annat, varför inte gratinerad lax eller kanske någon nötköttbit. Salladen kan man komplettera med tex broccoli eller annat man tycker är gott.
Leave a Reply