Ingredienser:
2 msk olja
500 g kycklingfile, tunnt skivad
1 lök, tunt skivad
3 klyftor vitlök, tunt skivade
3 cm färsk ingefära, skalad och riven
1 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad (eller 1 msk hackad fryst chili)
4 msk crunchy jordnötssmör
1 msk ketjap manis
2 msk soja
2 tsk fisksås
400 ml kokosmjölk
Servering:
risnudlar
1 limefrukt, saften
1 dl jordnötter, hackade
1 chilifrukt, hackad
Gör så här:
Hetta upp oljan i en panna på hög värme och tillsätt den skivade kycklingen. Stek tills det är brynt överallt. Ta bort från pannan och ställ åt sidan
Fräs löken i 6 minuter tills den börjar mjukna och få färg. Tillsätt vitlök, ingefära och chili och fräs ytterligare ett par minuter tills det är aromatiskt.
Lägg jordnötssmör, ketjap manis, soja, fisksås och kokosmjölk.
Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda försiktigt i några minuter tills såsen har reducerats och tjocknat och tillsätt sedan kycklingen igen och värm igenom.
Servering:
Servera med nudlar, pressad limejuice och jordnötter att strö över. Toppa med chili.
Leave a Reply