Ingredienser (4 port):
- 600g kycklingbröst (jag använder innerfile, vid hel file dela i delar stora som en innerfile)
- 1 äggvita, vispad
- 2 msk mirin
- 3 msk ljus soja
- 1 msk sesamolja
- 1½ mak majsmjöl
- sea salt
- 2 salladslökar, skivad
- Panering:
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl majsmjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- Citronsås:
- 1 dl kycklingbuljong
- 1/2 dl citronsaft
- 3/4 dl strösocker
- 2 tsk risvinäger
- 1 msk mirin
- 2 msk citronzest
- 1 msk majsmöl uppvispad i 2 msk vatten
Gör så här:
Om du använder hela kycklingbröst, skär dem i bitar stora som innerfileer eller mindre. Blanda äggvita, mirin, soja, sesamolja och majsmjöl i en skål. vänd i kycklingen så att alla bitar täcks av blandningen. Marinera i 10 min.
Blanda alla ingredienser till paneringen i en skål.
Häll frityrolja i en gryta och värm upp till 180 grader.
Tag upp kycklingen från marinaden och täck varje bit med panering. Fritera i omgångar i oljan till en innertemperatur av 72 grader (ca 4-5 min). När kycklingen är klar lägg på galler eller hushållspapper i väntan på att resten skall bli klart.
Blanda alla ingredienser till såsen förrutom majsmjölet och koka upp. Dra ner värmen till medium på plattan och tillsätt majsmjölsblandningen (blanda mjölet med vatten som instruerat, om du hoppar över detta och tillsätter mjölet direkt i såsen kommer det att bli klumpar). Koka i en eller någon minut tills såsen tjocknar.
Skär salladslöken.
Lägg upp kycklingen på ett serveringsfat. Ringla över såsen och strö över salladslöken.
Servera med ris.
Leave a Reply