Ingredienser:
- 300 g kycklingfilé
- 2 dl okokt ris
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1/3 msk finrivet apelsinskal
- 2 msk finrivet citronskal
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1 msk rumsvarmt smör
- 2 stora schalottenlökar (à ca 80 g)
- 2 selleristjälkar
- 1 lagerblad
- 8 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 10 vitpepparkorn
Gör så här:
- Stek eller grilla kycklingen i ugnen/air fryer.
- Koka riset.
- Skala och hacka löken, skiva selleri. Stek löken och sellerin tills de mjuknar något. Häll över vattnet och tillsätt; bujongtärning, citronjuice, lagerblad och vitpepparkorn. Koka upp.
- Gör ett kryddat smör med: smör, vitlök, salt, apelsin och citronskal och juice.
- Drag den färdigstekta och varma kycklingen med två gafflar till strimlor “pulled chicken”. Lägg kryddsmöret över kycklingen så det smälter och blanda sedan kycklingen och smöret något.
- Servera varje person genom att lägga ris i botten av en skål, toppa med kycking och häll över soppan.
Leave a Reply