Krispiga saftiga nuggets är lätt att göra själv.
Ingredienser (4 port):
4 kycklingfiléer
3 ägg
5 dl panko
2;5 dl vetemjöl
salt och peppar
rapsolja eller annan neutral olja 5 dl
Gör så här:
Skär kycklingen på bredden så att du får munsbit stora skivor. Skiva ganska tunnt, ca 0,5 cm.
Förbered 3 skålar:
Skål 1: knäck äggen och vispa upp med gaffel. Salta och peppra och ha ev. I andra kryddor efter smak, paprika pulver tex.
Skål 2: lägg i vetemjölet
Skål 3: lägg i panko
Häll oljan i en gryta och värm till 180 grader. Ha ett lock i beredskap om det skulle behövas om det skvätter eller börjar brinna. Vänd kycklingen i vetemjölet, sen i ägget och till sist i pankot. Fritera i omgångar och lägga på hushållspapper för att rinna av. Servera med dippsåser och andra önskade tillbehör tex. ev. gurkstavar och morotsstavar.
Leave a Reply