Det är svårt att göra fluffiga goda semlor hemma. Men den här kladdkakan är en garanterad succé. Receptet kommer från Elle mat och vin.
1 kaka, ca 8 bitar
Tid: 45 minuter
Ingredienser:
150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Topping:
75 g mandelflagor
2 dl vispgrädde
Florsocker
Smör till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
- Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
- Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
- Låt kakan svalna.
- Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
- Vispa grädden lätt.
- Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Servera!
Leave a Reply