Citronmarängpaj

Citronmarängpaj är så läskande och gott. Surt och sött på samma gång och jag äääälskar citron, men många recept är lite krångliga. Detta är ett superenkelt recept på citronmarängpaj.

Ingredienser:
Pajbotten:
1 pkt brago kex
100g smält smör
6 ägggulor
Saft från 3-4 citroner
2 burkar kondenserad mjölk
6 äggvitor
150g strösocker

Gör så här:
Krossa kexem. Smält smöret och blanda med kexen. Pressa “degen” i en springform och sätt i mitten av ugnen på 180 grader i 10 min.

Vispa ihop kondenserad mjölk, 6 äggulor och citronsaft från 3-4 citroner. Häll i blandningen över pajbottnen och sätt den i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter.

Vispa ihop äggvitor och häll i sockret försiktig i marängsmeten. Bred över marängen över pajen och sätt in den i ugnen tills marängen får en gyllene färg.

Låt svalna i kylskåpet och servera dagen efter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *