Citronmarängpaj är så läskande och gott. Surt och sött på samma gång och jag äääälskar citron, men många recept är lite krångliga. Detta är ett superenkelt recept på citronmarängpaj.
Ingredienser:
Pajbotten:
1 pkt brago kex
100g smält smör
6 ägggulor
Saft från 3-4 citroner
2 burkar kondenserad mjölk
6 äggvitor
150g strösocker
Gör så här:
Krossa kexem. Smält smöret och blanda med kexen. Pressa “degen” i en springform och sätt i mitten av ugnen på 180 grader i 10 min.
Vispa ihop kondenserad mjölk, 6 äggulor och citronsaft från 3-4 citroner. Häll i blandningen över pajbottnen och sätt den i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter.
Vispa ihop äggvitor och häll i sockret försiktig i marängsmeten. Bred över marängen över pajen och sätt in den i ugnen tills marängen får en gyllene färg.
Låt svalna i kylskåpet och servera dagen efter!
Leave a Reply