Laab Gai

Ingredienser (4 port):

400 g Kycklingfärs
2 – 3 Gemsallad
2 msk Rapsolja
2 st Röda chili
(finhackade)
1 bit Ingefära
(finhackad)
3 st Vitlöksklyftor
(pressade)
1 knippe Salladslök
(strimlad)
1 st Lime
2 msk Fisksås
1 kruka Koriander
(grovhackad)

Ingefärsmajonnäs:

2 dl Majonnäs
2 msk Soja
Riven ingefära

Gör så här:

Laab gai

1. Stek färsen i rapsolja utan att den får färg eller bränns. Rör ofta.2. Tillsätt chili, ingefära (spara lite till majonnäsen), vitlök, salladslök samt rivet skal och saft från lime. Smaka av med fisksås och vänd allra sist ner koriandern.
Ingefärsmajonnäs

Riv ner lite ingefära och soja i majonnäsen.Servera laaben i salladsblad och toppa med majonnäs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *