Ingredienser (6 pers):
150 g grönkål
1/4 påse saffran (à 1/2 g)
1 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
1 msk + 2 msk olivolja
1 krm salt
3 apelsiner
3 färska fikon
1 förp halloumiost (200 g)
1 dl rostade hasselnötter
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Ansa och grovstrimla grönkålen. Förväll den i kokande saltat vatten ca 30 sekunder. Häll av och spola av med kallt vatten. Låt rinna av på en handduk.
Vispa ihop saffran, vinäger, honung och 1 msk olja. Krydda med salt.
Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Ansa och skär fikonen i skivor.
Skär halloumin i kuber. Stek dem runtom i 2 msk olja. Grovhacka hassel-nötterna.
Varva grönkål, apelsin, fikon, halloumi och nötter på ett fat. Ringla över dressing och strö över flingsalt.
Leave a Reply