Ingredienser (4 portioner som förrätt, 2 portioner som huvudrätt):
2 st hummer
1 dl riven Granda Pandamo ost
75 g rumstempererat smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 knippe persilja
salt och peppar
1 citron
Ev. chiliflakes
Gör så här:
Dela humrarna på hälften och lägg i en ugnsfast form.
Hacka lök och vitlök, smält i kastrull med lite smör tills den är mjuk utan att få färg.
Hacka persilja samt ta ur hummerklorna och dela ned i små bitar.
Blanda parmesan, lök, persilja, salt, peppar (ev. chiliflakes om du vill ha lite mer krydda) och de hackade klorna med det rumsvarma smöret, smaka av med rivet citronskal och citronjuice.
Fördela blandningen över stjärtarna och gratinera i ugnen på 180 grader tills de fått en gyllene yta. Servera med färskt vitt bröd samt en citronklyfta.
Leave a Reply