Ingredienser:
2 kg kräftor
4 l vatten
1 msk hel svartpeppar
2 msk paprikapulver
1 msk dillfrön
0,5-1 tsk chiliflakes
1 tsk torkad oregano
2 lagerblad
1 gul lök i klyftor
1 hel vitlök delad på mitten
2 msk salt
600 g små delikatesspotatis
4 majskolvar
300 g kryddig korv, tex chorizo !
ev aioli till servering
Gör så här:
Tina kräftorna. Häll av vätskan och ställ åt sidan.
Koka upp vattnet i en väldigt stor kastrull och salta ordentligt, det ska smaka salt hav. Mortla de torra kryddorna till ett fint pulver. Lägg kryddorna, lök samt vitlök i det kokande vattnet. Tillsätt potatisen och låt koka under lock i 10 minuter.
Dela majsen i 3 delar per kolv och lägg i grytan. Skär korven i 3 cm tjocka skivor och lägg i grytan. Koka ytterligare 4 minuter och dra sedan av från värmen.
Med en hålslev ta upp potatis, majs, lök, vitlök och korv ur grytan. Lägg på tidningspapper. Lägg kräftorna i den varma resterande vätskan i 1 minut och häll sedan av i durkslag. Servera allt det kryddigt goda på tidningspapper mitt på bordet. En aioli kan vara gott till.
Leave a Reply