Ingredienser:
Lager 1:
150 gr smör
2 ägg
2 dl strösocker
en nypa salt
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
Lager 2:
2 burkar kondenserad mjölk
2 msk ljus sirap
50 gr smör
150 gram salta jordnötter
Lager 3:
200 gr mörk choklad ca 50-65% kakao.
Gör så här:
Vi börjar med lager 1. Klä en form, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker (bara så det blir blandat och lite vitare, räcker med vanlig visp, ta inte fram elvispen). Häll i smöret och de torra ingredienserna och blanda ihop. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 min.
Blanda ingredienserna till lager 2 (utom nötterna) och koka i tjockbottnad kastrull i ca 20 min tills smeten blir tjock och släpper från botten när man rör. Man måste röra hela tiden annars bränns kolan. Blanda i nötterna och smeta ut över botten 1.
Smält chokladen till lager 3 i vattenbad och bred ut på toppen av kakan. Låt stelna i kyl och skär sedan upp i rutor. Förvaras i kyl.
Leave a Reply